flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

про безоплатну правову допомогу

29 грудня 2012, 13:44

Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 09.07.2011 року визначено дві складові системи безоплатної правової допомоги-первинна та вторинна безоплатна правова допомога.

Первинна правова допомога надається громадськими приймальними, створеними при органах державної виконавчої та місцевої влади, особам, які перебувають під-юрисдикцією України.

Вторинна правова допомога буде надаватися з 01.01.2013 року через мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

30.08.2012 року зареєстровано Волинський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги ( далі Центр), утворений відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 02.07.2012 року № 968-5 «Про утворення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги». Основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання у Волинській області безонлатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

-    захист від обвинувачення;

-    здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

-    складання документів процесуального характеру.

Виходячи з вищенаведеного та з метою спільної взаємодії для забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги суб'єктам права, довожу до Вашого відома адресу Центру та контактні телефони: м. Луцьк, вул. Винниченка,67, (0322) 28-04-28; 28-04-32; 28-04-33.

Вказані дані оприлюднені на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, а також на власному веб-сайті.

З повагою,

Директор                                                                                                  Р.Руденко